Grønn Byggallianse | A6 GMC
933
page-template-default,page,page-id-933,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
PÅ BRYGGEKANTEN: Transformasjonen gir folk flest tilgang til områder som tidligere har vært forbeholdt industri. Byfjordparken har en unik beliggenhet helt i vannkanten ved Byfjorden i Stavanger. Til venstre promenaden som planlegges herfra til Konserthuset og videre rundt hele Stavangers havnebasseng. 3D-illustrasjoner: Ensign.

Bærekraft avgjørende for at BI flytter

Campus til Byfjordparken

Transformasjonsuksessen Byfjordparken rett utenfor sentrum i Stavanger Nord, har store miljøambisjoner. En egen energisentral skal gi noe over 80 % fornybar energi. Byfjordparken Energi AS er tenkt som en utviklingsmotor der ny teknologi tas inn etterhvert som den kommer. Målet er å høyne bærekraften ytterligere og bidra til lavere kostnader for brukerne.

Utbyggingen representerer den fortetting og transformasjon politikerne i Stavanger har pekt på som hovedstrategi for utviklingen av byen. Beliggenhet, energisentral og Byfjordparkens øvrige miljø- og kvalitetsprogram var viktig da Handelshøyskolen BI bestemte seg for å flytte til Byfjordparken med sin campus i Stavanger.

– BI har ambisjoner om å bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling, både gjennom innholdet i utdanningen vi tilbyr, og gjennom valgene vi tar. BIs nye campus i Byfjordparken blir viktig i vår fremtidige satsning i Stavanger, og for å kunne tilby de beste læringsfasilitetene og rammene for våre studenter i fremtiden, sa Marius Eriksen, divisjonsdirektør for heltidsstudier ved Handelshøyskolen BI ved kontraktsinngåelsen.

– Vi er meget fornøyde med at BI flytter til oss i Stavanger Nord. Høyskolen passer som hånd i hanske med vår miljøsatsing og vi gleder oss til studentene er på plass høsten 2019, sier Lars Stangeland, daglig leder av GMC Eiendom og eier av Byfjordparken. BI har inngått en 15-års leiekontrakt for nærmere 4000 kvm. Bygget vil være BREEAM-NOR Excellent sertifisert og bygges etter passivhus-standard. Fornybar energiandel for denne bygningen vil være på over 80 prosent. I samarbeid med BI planlegges det solcellepaneler på taket, noe som vil bidra til ytterligere reduksjon av strømforbruket.

Byfjordparkens satsing er støttet av Enova med over 10 millioner kroner og blir et av de meste miljøvennlige utbyggingene i Stavanger-regionen. Byfjordparken ønsker miljøbevisste leietakere og har grønne vedlegg til alle leiekontrakter. Ambisjonen er at leietakerne skal få redusert sine CO2 utslipp med 15 % bare ved å flytte inn. Tiltakene i byggene vil gi leietakerne bedre klimaregnskap, miljøsertifisering og reduserte EU-kvoter. Det bygges passivhus og BREEAM-NOR-sertifiserte bygg i klassen Excellent.

 

I Byfjordparken bygges også 243 leiligheter fordelt på 11 boligbygg. To bygg er ferdige, det tredje er klart i februar 2019.  De ni næringsbyggene på 56 000 m2 bygges langs sjøpromenaden, første næringsbygg ble tatt i bruk i oktober/november 2018. En ny, spenstig barnehage med lekeplass på taket åpnet i august 2018.

GMC Eiendom AS er en del av GMC-konsernet, en lokal familieeid bedrift etablert i 1974. GMC Eiendom er et eiendomsutviklingsselskap som nå har Byfjordparken som hovedprosjekt.

Utbyggingen ligger i Stavanger Nord på Kalhammaren, i forlengelsen av sentrum rett nord for kulturtyngdepunktet Bjergsted. Kommunikasjonen til og fra området er meget gode. Avstanden til Torvet er kun 1,7 km og det er enkel adkomst til fots, på sykkel, med buss eller med bil. Bussfrekvensen er i dag fire til åtte ganger per time og antas å øke etter hvert som utviklingen og utbyggingen skrider fram.

SPISE UTE ELLER INNE? Byfjordparken har kvalitetsrestauranter både for dem
som jobber og dem som bor her. Uteserveringen ved fjorden vil bli et attraktivt
møtested for bydelen.